Vergeet de metalen-grijze beugel – het is niet de enige manier om rechte tanden te krijgen. Dat is in wezen het marketing praatje achter een nieuw type orthodontisch apparaat dat een rechte glimlach belooft en tegelijkertijd een lust voor het oog is.

Wil je meer informatie over onzichtbare beugels en of ze ook voor jou iets zijn? Vraag het dan aan je tandarts tijdens het eerstvolgende bezoek. Zoek je een nieuwe tandarts? Dan bevelen we je in het bijzonder aan om te kijken op de website van iSmile.

Invisalign beugels

Het Invisalign-proces maakt gebruik van een reeks doorzichtige, plastic mallen om de tanden geleidelijk te verplaatsen. Ze worden 24 uur per dag op hun plaats gehouden (behalve tijdens het tandenpoetsen, flossen en eten) en om de twee à drie weken vervangen naarmate de tanden rechter komen te staan. De vorm van de mallen – en daarmee de uiteindelijke positie van de rechtgezette tanden – wordt bepaald door een driedimensionale “film” te maken van de mond van elke patiënt. De film simuleert van begin tot eind de stadia die de tanden zullen doorlopen tijdens het aanpassen. De fabrikant van het systeem zegt dat de mallen een efficiëntere manier bieden om tanden recht te zetten, omdat in de verschillende stadia van het proces alleen de tanden worden verplaatst die moeten worden verplaatst. Toch bespaart dat geen tijd. Het bedrijf zegt dat het Invisalign-proces ongeveer even snel werkt als een conventionele beugel — en dat het 20-50% meer kan kosten.

De markt voor invisalign beugels

Dus waar is de markt? Hier: Twintig of dertig jaar geleden behandelden we niet zoveel volwassenen. Tegenwoordig heeft de gemiddelde orthodontist in een stedelijke praktijk waarschijnlijk 20-30% van zijn praktijk in volwassenen. Dat is vergeleken met ongeveer 5% in het verleden. De nieuwe volwassen markt heeft geld en is begaan met zowel hoe de mond eruit ziet als hoe hij werkt. Maar niet iedereen van hen kan het Invisalign-systeem gebruiken. Het is zeker iets dat een plaats heeft in het arsenaal van elke orthodontist … voor selecte, minder belangrijke gevallen bij volwassenen.

Wat betekent dit verder?

Wat niet hoeft te betekenen dat de andere volwassen gevallen bandenkettingen in hun mond moeten proppen. De conventionele beugels van tegenwoordig zijn kleiner en minder opvallend – en werken zelfs beter dan de oude rommelaars. De draad is er nog steeds, maar de nieuwere toestellen zijn veel comfortabeler. De traditionele metalen beugel kan worden vervangen door een doorzichtige beugel en een beugel van achteren.

Maar wacht even. Zelfs bij meer gecompliceerde gevallen zijn er goede resultaten geboekt met Invisalign. Er is geen twijfel dat het zijn plaats zal innemen als een van de methoden om je tanden recht te zetten. In eenvoudige gevallen werkte het heel goed. Bij matig tot matig moeilijke gevallen – degenen die het equivalent van een jaar behandeling met een beugel nodig hebben – werkte het zeer goed. En dat vertegenwoordigt 40-50% van de markt.

Pin It on Pinterest