Een controle bij Tandarts Amsterdam Centrum plannen, kan veel invloed hebben op de gezondheid van je tanden. Het bijhouden van je tanden en kiezen is erg belangrijk. De uitstraling van je tanden heeft een grote invloed op je glimlach. Bij witte tanden heb je een andere gezichtsuitdrukking dan als je gele tanden hebt. 

Gezondheid van je tanden

Het hebben van een gezond gebit is voor jou als mens heel belangrijk. Dit heeft invloed op je algehele gezondheid, daarom is het belangrijk om je gebit dagelijks goed te onderhouden. Zo voorkom je tandvleesproblemen en gaatjes. Bij een slechte mondhygiëne vergroot je de kans op ziektes. Er is kans op het ontstaan van tandvleesontsteking, waardoor de bacteriën vrij snel kunnen verspreiden. Deze kunnen voor je lichaam een bedreiging zijn. Want het eten dat je eet, gaat door je mond heen. Je kauwt het en bijt het om het kleiner te maken, zodat het goed door je keel heen gaat. Hierdoor kunnen bacteriën in je mond gemakkelijk door je lichaam heen spreiden.

Gebit laten reinigen

Je kunt voor het reinigen van je gebit bij een mondhygiënist terecht. Zij zorgen ervoor dat je gebit gereinigd wordt. Dit is een vorm van een preventieve maatregel om de gezondheid van je gebit te bewaken. Voor het verwijderen van tandstenen kan je bij een tandarts specialist terecht. Zij kunnen een professionele behandeling uitvoeren met zo min mogelijke schade. Als je zelf je tandstenen probeert te verwijderen, is de kans groot dat je in je gebit veel schade veroorzaakt. Wel kan je zelf je tandplak verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om dit ook door de tandarts te laten uitvoeren.

Tanden bleken voor een witter gebit

Tanden bleken kan voor je tanden goed zijn maar tegelijkertijd ook slecht. Het aantal concentraties waterstofperoxide H2O2 wat aanwezig is of vrijkomt in procenten is erg belangrijk. Wellicht staat er op elk tandbleekmiddel het aantal concentratie waterstofperoxide op genoteerd. 

De verkoop van tandbleekmiddelen aan tandartsen en mondhygiënisten heeft een eis : producten mogen een waterstofperoxide percentage hebben van maximaal 6%. Vervolgens mogen zij deze producten aan hun cliënten doorverkopen. Dit mag alleen als deze producten een waterstofperoxide percentage tussen de 0,1% en 6% bevatten. Deze producten mogen alleen aan personen van 18 jaar of ouder verkocht worden. Producten met een waterstofperoxide percentage onder de 0,1% mogen vrij aan klanten worden verkocht. Bedrijven die verschillende tandbleekmiddelen verkopen, moeten aan de wettelijke eisen voldoen en ervoor zorgen dat deze producten veilig zijn.

Pin It on Pinterest